Paluu Varaslahto.net etusivulle

Antti lähtee rundille

27.11.2005 18:11, Mikko

Suomen Urheiluliiton puheenjohtajavaalikin ratkesi lauantaina Vantaalla järjestetyssä liittovaltuuston kokouksessa. Itse en paikalle päässyt tiistaina alkavan tenttiviikon takia, mutta seurasin toki pj-vaalin tuloksia.

Liittovaltuuston 46 jäsenestä 29 ojensi luottamuksensa ensimmäisellä kierroksella liiton entiselle toimitusjohtajalle ja MM-kilpailuiden pääpampulle Antti Pihlakoskelle. Tulos lienee odotetun kaltainen. Pihlakoski lupasi lähteä tutustumaan piirien toimintaan ja piipahtamaan mahdollisimman monessa seurassakin.

Valinnan jälkeisessä radiohaastattelussa vuoden vaihteessa luottamustoimeen astuva puheenjohtaja ehdotti seuravalmennuksen kohentamisen yhdeksi vaihtoehdoksi seuran jäsenmaksuksi vaikkapa 300 euroa, jolloin toiminnassa mukana oleville voitaisiin maksaa jo kunnon korvaus.

Kova tavoite, jolla valmentajillekin voitaisiin maksaa palkkaa. Laittaa vaan miettimään, että kuinka moni lapsi (ja samalla mahdollinen tuleva huippuyleisurheilija) jää pois kuvioista? Toisaalta, aiheesta kumpuava keskustelu on hyvä käydä.

Olen ollut vetämässä omassa seurassani urheilukoulua parina vuonna ja todennut, että harmilloisen moni vanhemmista tuo muksunsa melkein kuin iltahoitoon. Laji sinänsä ei välttämättä merkitse hirveästi, mutta kun melkein ilmaiseksi saa parin tunnin hermolevon, niin mikäs on viedessä. Kesän edetessä lasten määrä vähenee, kun tuo mitätön urheilukoulun hinta ei sido vanhempia tuomaan lapsia enää harjoituksiin. Suuremmalla korvauksella ehkä sitouttaminen olisi vahvempaa. Vai olisiko?

Yksi asia on selvä. Työsarkaa Antille riittää. Liittovaltuusto antoi mahdollisuudet, vuoden alusta alkaen on mahdollisuus lunastaa lupaukset. Onnea matkaan.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.