Paluu Varaslahto.net etusivulle

Sukkelaa uutisointia

05.03.2007 22:03, Mikko

Suomessa on totuttu siihen, että uutisiin voidaan luottaa. Joskus kuitenkin uutisia taiotaan kauhealla kiireellä ja faktojen tarkistaminen jää melkoisesti puolitiehen. Pirkanmaalainen kansanedustaja Kimmo Sasi oli maanantaina osallisena liikenneonnettumuudessa, mutta uutisointi tapahtumasta on ollut aluksi varsin kummallista.

Ilta-Sanomat kirjoittaa nettisivullaan uutisen ingressissä seuraavasti: “Sasi loukkaantui itsekin pahoin turmassa. Liikenteessä maanantai oli muutenkin synkkä, sillä eri puolella Suomea sattui vakavia onnettomuuksia.” mutta tarkentaa uutista itse tekstissä seuraavasti: “Sasi selvisi rajusta kolarista murtuneella nilkalla turvatyynyn ansiosta. Hänet vietiin Tampereen keskussairaalaan, jossa nilkka tiistaina leikataan.“.

Sanoisin, että vallan sukkelaa. Eikä tässä vielä kaikki. IS kertoi sivuillaan, että “Sasi on ollut autollaan matkalla vaalitilaisuuteen. Keli oli erittäin huono.” kun taas Yleisradion sivuilla tapahtumasta oli hieman erilainen kuvaus. YLE:n mukaan “Ajokeli onnettomuushetkellä oli poliisin mukaan hyvä. Sasi oli avustajansa mukaan palaamassa Tampereelle vaalitilaisuudesta.“.

Niin. Emmää sit tiedä.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.